Материали

Материали Хико на якета и панталони:

Nylon 2 RIP

Двупластов найлон, устойчив на прокъсване, с PU покритие . Този материал е изпаряване(3 000 g/m2/24h) и водоустойчивост (10 000 mm H2O)

Nylon 2.5
SOFT DRY

2.5 слоен найлон с двойно микропоресто PU покритие, устойчив, но мек и нежен, водоустойчив на прокъсване и дишащ. Водоустойчивост:10 000 mm H2O, изпаряване: 5 000 g/m2/24h

Nylon 3 RIP

Tрислоен найлон, устойчив на прокъсване, с микропоресто PU покритие  и ламинирано трико, което предпазва от изтъркване и разкъсване. Материалът е водоустойчивост(10 000 mm H2O) и изпаряване (5 000 g/m2/24h)

Nylon 2 HARD

Двуслоен найлонов материал, с микропоресто PU покритие, много издръжливо на протъркване, но гладък, водоустойчивост (10 000 mm H2O) и изпаряване (4 000 g/m2/24h).

Nylon 2.5
FLEX SOFT

2.5 слоен найлонов материал с 5% еластин и двойно микропоресто PU покритие, издръжлив, но лек и еластичен, водоустойчивост (10 000 mm H2O) и изпаряване(10 000 g/m2/24h).

ZETex 210

Плътен полиамиден материал с дишащо полиуретаново покритие

NTX2

Двулицева неопренова гума, ламинирана от двете страни със слой еластичен материал

PU

Сертифициран полиетилен, който се използва се за водоустойчиви продукти

Tusor 320

Двуслоен материал, устойчив на износване, но въпреки това много гъвкав, и удобен за носене. Водоустойчивост (15 000 mm H2O) и изпаряване(3000 g/m2/24h).

Материали Гумотекс каяци, канута и рафтове:

NITRILON® + DROP-STITCH

външно покритие на база на синтетичен каучук (1), анкериращ слой (2), високоякостна PES тъкан (1,100 dTex) (3), анкериращ слой (4), покритие на база на естествен и синтетичен каучук (5), покритие върху основата на естествен и синтетичен каучук (6), анкериращ слой (7), горен слой от drop-stitch тъкан(8), дистанционни влакна от drop-stitch тъкан (9). Минимална якост на опън 3,600/3,100 N (проба 20 × 5 cm). Минимално тегло 1,270g/m2.

NITRILON®

високоякостна PES тъкан (1) с външен слой от синтетичен каучук (2) и вътрешен слой от смес на основата на естествен каучук (3). Материалът е силно устойчив на износване, стареене и UV. Минимална якост на опън 3,000/3,000 N (проба 20 × 5cm). Минимално тегло 920g/m2.

NITRILON® double sided

високоякостна PES материя (1) с покритие от синтетичен каучук от двете страни (2). Материалът е силно устойчив на износване, стареене и UV. Минимална якост на опън 3,000/3,000 N (проба 20 × 5cm). Минимално тегло 1,192g/m2.

NITRILON® EXTRA

високоякостна PES материя (1) с вътрешен слой от синтетичен каучук (2) и външен слой NITRILON® EXTRA (3). Най-висококачественият материал за максимално натоварване при професионална употреба и за използване при екстремни климатични условия. Минимална якост на опън 3,000/3,000 N (проба 20 × 5cm). Минимално тегло 1487g/m2.

PES-PUR

RIPSTOP PES плат (1) с вътрешно полиуретаново покритие (2) и тефлонова обработка (3) срещу намокряне. Материалът е устойчив на износване, стареене и UV лъчение. Минимална якост на опън 1100/900 N (проба 20 × 5 cm).

Материали ТНП гребла:

HDPE High-density polyethylene

Топлинна стабилност -50 °C до +70 °C.Стабилизиран срещу UV лъчи в продължение на 5 години

Дуралуминиевата дръжка достига до края на лопатките.

PAG- Glass reinforced polyamide

Топлинна стабилност -30 °C до +80 °C.

Стабилизиран срещу UV лъчи в продължение на 5 години

PC- Polycarbonate composite

Топлинна стабилност -30 °C до +80 °C.

Стабилизиран срещу UV лъчи в продължение на 5 години

PAC- Carbon reinforced polyamide

Топлинна стабилност -30 °C до +80 °C.

Стабилизиран срещу UV лъчи в продължение на 5 години

Carbon

Много лек, устойчив на изкривяване материал

Fiberglass

Лек материал с отлични механични свойства

Материали Прийон каяци:

HTP

Този материал може да се използва само при раздуване, а не при рото-формоване, както се използва от други производители на каяци. Молекулните вериги на HTP са приблизително 10 пъти по-дълги от тези на въртящия се PE. Това прави корпусите на лодката по-твърди, по-леки и по-малко податливи на абразия. HTP-каяците имат ясни предимства по отношение на стабилността на формата, абразията и теглото на лодката, в сравнение с каяците, изработени от завъртян PE. HTP е много екологичен. Когато се рециклира, няма отровни газове или остатъци;

HTP-лодките са много здрави и вече притежават постоянна защита срещу UV-лъчите. Затова те не се нуждаят от обработка с лакове, восък или други материали за грижа.

 + Изключително висока механична издръжливост

+ Не е чувствителен към удар

+ Твърд и стабилен 

Поддръжка на латексов материал на крачоли, ръкави и врат

Латексът на крачолите, ръкавите и врата на съответните модели якета и панталони е доста стегнат, с цел да предпазва максимално от водата. Материалът е много нежен и би могъл да се разкъса при неправилна употреба. При добро третиране на латекса, може да е доста дълготрасен и якето/панталонът да ви служи дълго.

Ето някои правила, които се препоръчва да следвате, за да запазите латекса здрав:

  • променяйте размера на латексовия ръкав/крачол, като го изрязвате с конична форма. Използвайте остър нож и правете разреза бавно и равномерно. Всяко криво изрязване може да доведе до лесно разкъсване на латекса.
  • Слагайте и махайте латексовите ръкави/крачоли внимателно. Часовници, обеци, пръстени и подобни бижута биха могли да разкъсат лесно латекса
  • Не поставайте латексовите ръкави/крачоли на директна слънчева светлина, голяма топлина или студ, освен ако не се налага. UV лъчите и топлината променят характеристиките на латекса, като го правят крехък.
  • подменяйте изгнилите латексови ръкави/крачоли, тъй като внезапно скъсване може да се случи, когато най-малко очаквате.
  • измиването с прясна и чиста вода помага не само на латекса, а и на цялото яке/панталон. След измиването го оставете да изсъхне на въздух. Никога не ги перете в пералнята и не използвайте препарати за пране. Те ще повредят якето/панталона.