» Материали

Материали на якета и панталони:

Nylon 2 RIP Двупластов найлон, устойчив на прокъсване, с PU покритие . Този материал е изпаряване(3 000 g/m2/24h) и водоустойчивост (10 000 mm H2O)
Nylon 2.5 SOFT DRY 2.5 слоен найлон с двойно микропоресто PU покритие, устойчив, но мек и нежен, водоустойчив на прокъсване и дишащ. Водоустойчивост:10 000 mm H2O, изпаряване: 5 000 g/m2/24h
Nylon 3 RIP трислоен найлон, устойчив на прокъсване, с микропоресто PU покритие  и ламинирано трико, което предпазва от изтъркване и разкъсване. Материалът е водоустойчивост(10 000 mm H2O) и изпаряване (5 000 g/m2/24h)
Nylon 2 HARD двуслоен найлонов материал, с микропоресто PU покритие, много издръжливо на протъркване, но гладък, водоустойчивост (10 000 mm H2O) и изпаряване (4 000 g/m2/24h).
Nylon 2.5 FLEX SOFT 2.5 слоен найлонов материал с 5% еластин и двойно микропоресто PU покритие, издръжлив, но лек и еластичен, водоустойчивост (10 000 mm H2O) и изпаряване(10 000 g/m2/24h).
ZETex 210 плътен полиамиден материал с дишащо полиуретаново покритие
NTX2 двулицева неопренова гума, ламинирана от двете страни със слой еластичен материал
PU сертифициран полиетилен, който се използва се за водоустойчиви продукти
Tusor 320 Двуслоен материал, устойчив на износване, но въпреки това много гъвкав, и удобен за носене. Водоустойчивост (15 000 mm H2O) и изпаряване(3000 g/m2/24h).


Поддръжка на латексов материал на крачоли, ръкави и врат

Латексът на крачолите, ръкавите и врата на съответните модели якета и панталони е доста стегнат, с цел да предпазва максимално от водата. Материалът е много нежен и би могъл да се разкъса при неправилна употреба. При добро третиране на латекса, може да е доста дълготрасен и якето/панталонът да ви служи дълго.

Ето някои правила, които се препоръчва да следвате, за да запазите латекса здрав:

- променяйте размера на латексовия ръкав/крачол, като го изрязвате с конична форма. Използвайте остър нож и правете разреза бавно и равномерно. Всяко криво изрязване може да доведе до лесно разкъсване на латекса.
- Слагайте и махайте латексовите ръкави/крачоли внимателно. Часовници, обеци, пръстени и подобни бижута биха могли да разкъсат лесно латекса
- Не поставайте латексовите ръкави/крачоли на директна слънчева светлина, голяма топлина или студ, освен ако не се налага. UV лъчите и топлината променят характеристиките на латекса, като го правят крехък.
- подменяйте изгнилите латексови ръкави/крачоли, тъй като внезапно скъсване може да се случи, когато най-малко очаквате.
- измиването с прясна и чиста вода помага не само на латекса, а и на цялото яке/панталон. След измиването го оставете да изсъхне на въздух. Никога не ги перете в пералнята и не използвайте препарати за пране. Те ще повредят якето/панталона.