» Островна каяк одисея

Цена 350 лева на участник

Минимален брой участници – 6

включва:

  • пълна екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • транспорт София- Диапорос-Амулиани-София
  • 4 нощувки на къмпинг с баня и тоалетна
  • къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)
  • квалифициран инструктор
  • инструктаж
  • застраховка

Дати:  26ти-30ти април, 2ри-6ти май и при сформиране на група;

Ден първи - отпътуваме от София рано сутринта и пристигаме на Халкидики следобяд. Настаняваме се в къмпинга, разпъваме лагера и след това се насочваме към каяците. Предстои ни кратък инструктаж за безопасността и правим лека каяк разходка привечер.

Ден втори - При добри метеорологични условия, ще направим пълната обиколка на остров Диапорос, като ще посетим така наречения Хавайски плаж. Преминаваме с каяците покрай малкия остров Агиа Изидорос. Активното гребане през този ден е около 4-5 часа. Нощувка на къмпинг.
Ден трети - стягаме си багажа и се насочваме към полуостров Атон. Разпределяме багажа по лодките и се отправяме към остров Амулиани. Около 40 минутно гребане ще ни отведе на един от красивите пясъчни плажове в югозападната част на острова, където ще можете да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. Преминаваме покрай малкия остров Нисакия. Нощувка на къмпинг.
Ден четвърти - гребем до малките острови Артемис и Пена, като на единия има барче, където можем да изпием по едно фрапе. Посещаваме столицата на остров Амулиани.Нощувка на къмпинг.
Ден пети - продължаваме пътешествието си около Амулиани и около съседните острови. Спираме за да се насладим на прекрасните плажове, а преди да достигнем п-в Атон пред нас ще се открие невероятната гледка, която предлагат забележителностите му. С гребане ще стигнем до курортното селце Урануполи /от гр. "небесен град"/, което се намира на 1км. от границата със Света гора. Отпътуваме за за София в ранния следобяд.

Затвори